Featured News

Bra artikel i Ny Teknik

Ny Teknik skriver positivt om Lifee! Övervikten bland barn blir ett allt större problem. Det vill Lifee motverka med ett uppkopplat spelarmband. Nu inleds ett samarbete med Karolinska Institutet. – "Av landets alla elvaåringar är det bara 40 procent som kommer upp i...

Positiv pressrelease om positiva effekter med Lifee

Häromdagen släppte Göteborgs kommun en pressrelease som tydligt beskriver effekterna med Lifee på Solbackeskolan i Bergsjön! - Barnen är stolta över sina armband och de är motiverade att nå upp till det gröna läget. Jag upplever att både de som redan tidigare var...

Delfinal i Startup Tour

Delfinalen i DI Digital Startup Tour gick bra till att börja med. VD Per Ek gjorde en lysande pitch och hanterade frågorna från panelen galant. Panelen valde ut tre bolag som gick vidare, Lifee var ett av dem - tillsammans med Senion och Epishine. Caroline Walerud...

Pressrelease: Lekfullt techbolag får barn i rörelse – nominerade till Di Digital Startup Tour

Lekfullt techbolag får barn i rörelse – nominerade till Di Digital Startup Tour Fetma hos barn och ungdomar har tiodubblats de senaste fyrtio åren, enligt en ny studie från Imperial College London och WHO. Det norrköpingsbaserade startup-bolaget Lifee vill vända den...

Lifee till delfinal i DI Digital Startup Tour 2017

Vi är mycket stolta över att Lifee gått vidare till delfinal i DI Digital Startup Tour 2017 i Linköping. Skaffa din biljett här: http://startuptour.di.se

All News

Bra artikel i Ny Teknik

Bra artikel i Ny Teknik

Ny Teknik skriver positivt om Lifee!

Övervikten bland barn blir ett allt större problem. Det vill Lifee motverka med ett uppkopplat spelarmband. Nu inleds ett samarbete med Karolinska Institutet.

– ”Av landets alla elvaåringar är det bara 40 procent som kommer upp i WHO:s rekommendationer på 60 minuters aktivitet per dag. I pilotprojektet kommer vi upp i 71 procent i snitt bland elvaåringarna. Det känns väldigt kul. Vi har fortfarande en hel del att göra, men det antyder att vi är på god väg.”

Läs artikeln här.

Artikeln bygger på en pressrelease från Lifee som du kan läsa här.

Positiv pressrelease om positiva effekter med Lifee

Positiv pressrelease om positiva effekter med Lifee

Häromdagen släppte Göteborgs kommun en pressrelease som tydligt beskriver effekterna med Lifee på Solbackeskolan i Bergsjön!

– Barnen är stolta över sina armband och de är motiverade att nå upp till det gröna läget. Jag upplever att både de som redan tidigare var aktiva och de som förut var väldigt inaktiva sporras av armbanden till ökad fysisk aktivitet, säger Lena Dahlén.

Det är mycket glädjande för oss på Lifee att andra bekräftar nyttan med Lifee på ett tydligt sätt.

Läs pressreleasen här!

Delfinal i Startup Tour

Delfinal i Startup Tour

Delfinalen i DI Digital Startup Tour gick bra till att börja med. VD Per Ek gjorde en lysande pitch och hanterade frågorna från panelen galant.

Panelen valde ut tre bolag som gick vidare, Lifee var ett av dem – tillsammans med Senion och Epishine. Caroline Walerud från Walerud Ventures meddelade beskedet under publikens jubel.

I andra rundan grillades de tre bolagen av panelen. Per hanterade frågorna utmärkt med stor energi, bjöd på många insikter och en del skratt.

Tyvärr räckte det inte hela vägen. Epishine tog hem segern och går vidare till final i Stockholm. Men vi är glada att vi kom så långt och fick många bra kontakter under kvällen.

Tack för ert stöd, alla ni som röstade på Lifee!

Pressrelease: Lekfullt techbolag får barn i rörelse – nominerade till Di Digital Startup Tour

Pressrelease: Lekfullt techbolag får barn i rörelse – nominerade till Di Digital Startup Tour

Lekfullt techbolag får barn i rörelse – nominerade till Di Digital Startup Tour

Fetma hos barn och ungdomar har tiodubblats de senaste fyrtio åren, enligt en ny studie från Imperial College London och WHO. Det norrköpingsbaserade startup-bolaget Lifee vill vända den trenden. Med ett ekosystem av sensorteknik, mobilspelet Spirits och ett projektledarverktyg får de barn i rörelse. Företaget är nu ett av 35 nominerade startup-bolag till Di Digital Startup Tour

Idag betraktas barn- och ungdomsfetma som en folksjukdom. Var femte barn i Sverige lider av övervikt eller fetma, och sju av åtta trettonåringar rör sig alldeles för lite. Genom att åstadkomma hälsosammare matvanor och stimulera barn och ungdomar till rörelse och aktivitet kan fetma minskas, något som är en utmaning bland datorer, surfplattor och smartphones, skriver representanter från Generation Pep i Di debatt.

– Vi vill förändra beteendet hos unga genom att istället nyttja den teknik där barnen finns, utan att klandra eller skuldbelägga barnen. Lösningen är ett aktivitetsarmband i kombination med mobilspelet Spirits. Genom aktivitet tar sig spelaren till högre nivåer, där man också kan tävla med sina klasskompisar och vänner. Principen är ”Ju mer du rör dig ju bättre går det i spelet”, säger Per Ek, vd Lifee.

100 000 aktiva barn på tre år

Intresset för Lifee är stort. I våras sökte företaget fem skolklasser för att testa lösningen. På bara en vecka fick Lifee in hela 300 intresseanmälningar. Nu är testprojektet igång i nio utvalda klasser och redan nu har en betydande aktivitetsökning uppmätts. Över 70% av eleverna når WHOs mål på en timmes aktivetet per dag jämfört med riksgenomsittet som ligger på 40%.

– Vårt mål är att ha aktiverat 100 000 barn år 2020, säger Per Ek.

Nominerade till DI Digital Startup Tour

Lifee är nu nominerade till Di Digital Startup Tour i Linköping. Totalt har 35 startup-bolag nominerats, och i delfinalen i Linköping på onsdag slåss de mot sex andra bolag om en plats i den slutliga finalen den 7 december. Förutom att vinnaren utses till ”Årets stora techsuccé” utlovas fina priser, bland annat en reklambudget på en miljon kronor.

Läs mer om Di Digital Startup Tour som äger rum på Torn1 i Linköping den 25 oktober kl. 15.30.

För mer information kontakta:
Per Ek, vd Lifee
0709 357753
per.ek@lifee.com

Lifee är ett socialt startupföretag som vill skapa samhällsnytta genom att få barn i rörelse på ett lekfullt sätt för en sundare livsstil. Företagets koncept bygger på ett aktivitetsarmband med det tillhörande spelet Spirits. Målet är att ha 100 000 barn aktiverade år 2020. Lifee har idag sex anställda och kontoret finns hos företagsinkubatorn Lead i Norrköping.

Länk till pressreleasen på Cision.

Tung debattartikel kring barnfetma

Tung debattartikel kring barnfetma

I Dagens Industri skriver forskare och tungviktare från näringslivet om vikten av att bekämpa barnfetma, och att det handlar om att äta rätt och göra det lustfyllt och motiverande att röra på sig. Nästa vecka träffar Lifee flera av artikelförfattarna på Gen Pep Forum tillsammans med kronprinsessparet.

Första statistiken

Inom kort lanserar vi en unik funktion för att se aktivitetsstatistik i en hel skolklass. Även om funktionen inte är officiellt lanserad ännu ser vi mycket bra siffror från de skolor som använder Lifee. Våra användare ligger långt över rikssnittet!

Vattentät Lifee

Vattentät Lifee

Nu börjar vi leverera vattentäta Lifee till utvalda kunder och användare. Vi har alltid drömt om att kunna simma med Lifee, bära Lifee i regn och oväder, samt svettas rejält med Lifee under ett tufft träningspass – nu är det möjligt!

 

Bra feedback

Efter att skolorna nu har kommit igång med Lifee känns det väldigt roligt att få så bra feedback!

Lärarna tycker det är lätt att förstå hur det fungerar. Att synkronisera armbanden funkar bra och barnen följer på sina iPads som de fått av skolan, samt egna mobiler. Man uppfattar att barnen blir mycket mer motiverade och medvetandet kring fysisk aktivitet ökar.

Alla skolor är positiva och många upplever att barnen blir mer aktiva, i en klass ska hela 19 av 25 elever ska delta i ett motionslopp.

Vi återkommer med mer statistik och data framöver!

Bättre ergonomi

Bättre ergonomi

Alla Lifee som levereras nu har en ny konstruktion som följer armen bättre och har ett ”tappa-skydd” som gör att våra användare inte riskerar tappa sin Lifee.

Lifee Supervisor – för läraren

Lifee Supervisor – för läraren

För att enkelt synkronisera flera Lifee armband, tex i en skolklass, har vi lanserat Lifee Supervisor! Med ett par enkla klick kan läraren synka in hela klassen på någon minut. Läraren kan även se klassens status, precis som alla eleverna.

 

 

 

 

Samla poäng med Lifee i grupp

Eftersom vi samarbetar med flera skolor har vi utvecklat ett system som gör det möjligt att köra Lifee i grupper. Kombinationen av individuella mål, baserat på gamification och positiva belöningssystem, och gruppmål gör Lifee till ett roligt och nyttigt sätt att röra på sig – både i skolan och på fritiden.

All rörelse ger poäng och alla i klassen kan delta utan individuella tvång!

 

Nu skeppar vi till skolor!

Nu skeppar vi till skolor!

Det är otroligt roligt att efter flera års utvecklingstid kunna skicka paket med Lifee till flera skolor och kunder!

Vinnare och urval HT-2017

Det är fantastiskt glädjande att se att så många tar problemet med för lite rörelse och aktivitet på allvar och vill engagera sig med oss på Lifee för att göra något åt det. Under den vecka som vårt erbjudande har varit offentligt har vi fått in 300 ansökningar. Mycket mer än vad vi kunnat drömma om och vi har därför varit tvungna att i förtid stoppa möjligheten till att registrera sig för vårt kostnadsfria projekt för HT-2017.

Vinnare och urval

Urvalet har vi i störst utsträckning baserat på motiveringarna ni har angett men också på årskurs och geografisk placering. Motiveringarna har varit så otroligt bra så det har varit oerhört svårt för oss att tvingas välja bort så många som uttrycker så stark vilja, behov och engagemang. Detta i kombination med mängden ansökningar har fördröjt oss en dag extra och vi ber om ursäkt för det men vill samtidigt tacka alla för ett fantastiskt engagemang där ute i skolorna!

Vi gratulerar och ser fram emot ett mycket intressant samarbete med:

 • Klass 4C, Solbackeskolan i Göteborg
 • Klass 3, Holstagårdskolan i Helsingborg
 • Klass 3, Stugsunds skola i Söderhamn
 • Klass 5, Vittraskolan Södermalm i Stockholm
 • Klass 1, Slättgårdskolan, Stockholm

Vi kommer löpande att lägga upp information om hur dessa skolor arbetar med projektet och hur barnens aktivitet utvecklas under hösten.
För er som fortfarande är intresserade och vill engagera sig så är ni välkomna att anmäla er för en liknande kampanj under vårtterminen 2018. Men om ni inte vill vänta så har vi satt ihop tre olika paket till självkostnadspris enligt nedan.

Om ni vill beställa ett eller flera paket så använder ni formuläret alternativt kontaktar Per Ek på per.ek@lifee.com eller på telefon 0709-357753.

 

Fem skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Fem skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Vi har som mål att inom 3 år fysiskt aktivera 100 000 skolbarn, minst en timme om dagen enligt WHOs rekommendationer. Detta ska ske i skolan men också på fritiden då barn rör sig mindre under kvällar och helger än i skolan.
 
Vi söker nu därför 5 skolklasser över hela landet i åk 3, 4 eller 5 som helt kostnadsfritt vill vara med i en projektstudie och utvärdera verktyget även från ett skolperspektiv.
 
Projektet sätter igång vid starten av höstterminen 2017. Ansök senast 19 juni!  OBS: NYTT DATUM PGA AV DET ENORMA INTRESSET! 

Känner ni någon inom skolvärlden som ni tror är intresserade så dela gärna!
 

5 skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Många barn och unga rör på sig för lite, det vill vi ändra på! Genom vårt nylanserade aktivitetsarmband och app-spel kan vi hjälpa till på vägen mot ökad aktivitet hos unga. Vill vi testa vår idé ur ett skolperspektiv, därför genomför vi detta kostnadsfria projekt för fem svenska skolor, årskurs 3, 4 eller 5. Projektet sätter igång vid starten av höstterminen 2017. Ansök senast 30 juni!

Lifee AB delar ut aktivitetsarmband till en skolklass, mellan 20-30 elever, och tillhandahåller en statistikfunktion där lärare eller projektledaren kan följa upp aktiviteten på individ och gruppnivå samt dag/vecka/månad. Dessutom sätter vi upp en utmaning där klasserna kan nå nivåerna Brons, Silver, Guld och även Platina beroende på hur väl klassen samarbetar och hur mycket eleverna rör på sig under perioden.

Allt detta är helt kostnadsfritt men det vi önskar av er är ett starkt intresse, en vilja att bidra till en förbättring i frågan, en engagerad projektledare och ett engagemang av klassen som sträcker sig från terminstart och under hela höstterminen då projektet avslutas och utvärderas.

Lifee och MotionsRace i unikt samarbete

Lifee och MotionsRace i unikt samarbete

Lifee AB har signerat ett samarbetsavtal med AktiveraMera i Linköping AB som driver MotionsRace, ett framgångsrikt program för hälsa och friskvård i företag och organisationer.

 – Med hjälp av Lifee kommer vi aktivera många skolbarn runtom i Sverige genom våra välgörenhetskampanjer för befintliga kunder,säger Anna Ahlbeck, grundare av AktiveraMera i Linköping AB och tävlingsledare för MotionsRace. 

Redan idag kommer minst 7 av 10 igång med fysisk aktivitet genom MotionsRace. Studier visar dessutom att 63% av de som kommer igång uppnår en verklig förbättring av testresultat, och rör sig från riskgrupp till friskgrupp. Målet är samarbetet med Lifee skall förbättra dessa siffror ytterligare. 

– Vi är experter på att göra vardagsmotion kul och underhållande. Vårt unika aktivitetsarmband Lifee och mobilspelet Spirits är ett bra komplement till MotionsRace. Tillsammans vill vi motivera tusentals människor att förbättra sin och barnens hälsa. Barnen som är vår framtid, säger Per Ek, VD på Lifee AB. 

Redan nu kan företag och organisationer ta del av det gemensamma erbjudandet. För mer information, kontakta:

 • Per Ek, VD på Lifee AB, per.ek@lifee.com, 070-935 77 53
 • Anna Ahlbeck, tävlingsledare på MotionsRace, anna.ahlbeck@motionsrace.com, 070-867 82 00

www.lifee.com

www.motionsrace.com

Nordic Game Conference

Nordic Game Conference

We went to Nordic Game Conference to connect with the games industry for strategic partnerships. We also got new users! 

New version of Spirits

We just released a new version if Lifee Spirits for Android and iOS. Of course it’s free to update!

 • Add friends with a unique Lifee code 
 • Compete with most collected diamonds on weekly basis
 • Nicer graphics 
 • And some more stuff

Enjoy!

We’re shipping!

We’re shipping!

Finally we are shipping Lifee to customers! Thanks all customers for your support and patience. 

The first factory made Lifee was purchased by Viktor Månsson, thanks a lot! 

We will now deliver Lifee in the order of purchase. Contact us more more details. 

Proud winner of International Growth Award, Winter Arena Best Pitch, SKAPA Future Innovators and SHINE Innovation Award.

Member of East Sweden Game

Copyright © 2021 by Lifee AB.

Product specifications may change without notice.

Made in Sweden with love!

Terms and Conditions

Privacy Policy 

Lifee AB
c/o East Sweden Game
Wahlbecksgatan 25
582 16 Linköping
SWEDEN