Featured News

Fem skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Vi har som mål att inom 3 år fysiskt aktivera 100 000 skolbarn, minst en timme om dagen enligt WHOs rekommendationer. Detta ska ske i skolan men också på fritiden då barn rör sig mindre under kvällar och helger än i skolan.   Vi söker nu därför 5 skolklasser över...
Read More

Lifee och MotionsRace i unikt samarbete

Lifee AB har signerat ett samarbetsavtal med AktiveraMera i Linköping AB som driver MotionsRace, ett framgångsrikt program för hälsa och friskvård i företag och organisationer.  – Med hjälp av Lifee kommer vi aktivera många skolbarn runtom i Sverige genom...
Read More

Nordic Game Conference

We went to Nordic Game Conference to connect with the games industry for strategic partnerships. We also got new...
Read More

We’re shipping!

Finally we are shipping Lifee to customers! Thanks all customers for your support and patience.  The first factory made Lifee was purchased by Viktor Månsson, thanks a lot!  We will now deliver Lifee in the order of purchase. Contact us more more...
Read More

Collaboration with leading health scientist Claude Marcus

Lifee has initiated a collaboration with Professor Claude Marcus, a leading scientist within child health and obesity at Karolinska Institutet (KI). KI is one of the world’s foremost medical universities and Sweden’s single largest centre of medical...
Read More

All News

Vinnare och urval HT-2017

Det är fantastiskt glädjande att se att så många tar problemet med för lite rörelse och aktivitet på allvar och vill engagera sig med oss på Lifee för att göra något åt det. Under den vecka som vårt erbjudande har varit offentligt har vi fått in 300 ansökningar. Mycket mer än vad vi kunnat drömma om och vi har därför varit tvungna att i förtid stoppa möjligheten till att registrera sig för vårt kostnadsfria projekt för HT-2017.

Vinnare och urval

Urvalet har vi i störst utsträckning baserat på motiveringarna ni har angett men också på årskurs och geografisk placering. Motiveringarna har varit så otroligt bra så det har varit oerhört svårt för oss att tvingas välja bort så många som uttrycker så stark vilja, behov och engagemang. Detta i kombination med mängden ansökningar har fördröjt oss en dag extra och vi ber om ursäkt för det men vill samtidigt tacka alla för ett fantastiskt engagemang där ute i skolorna!

Vi gratulerar och ser fram emot ett mycket intressant samarbete med:

 • Klass 4C, Solbackeskolan i Göteborg
 • Klass 3, Holstagårdskolan i Helsingborg
 • Klass 3, Stugsunds skola i Söderhamn
 • Klass 5, Vittraskolan Södermalm i Stockholm
 • Klass 1, Slättgårdskolan, Stockholm

Vi kommer löpande att lägga upp information om hur dessa skolor arbetar med projektet och hur barnens aktivitet utvecklas under hösten.
För er som fortfarande är intresserade och vill engagera sig så är ni välkomna att anmäla er för en liknande kampanj under vårtterminen 2018. Men om ni inte vill vänta så har vi satt ihop tre olika paket till självkostnadspris enligt nedan.

Om ni vill beställa ett eller flera paket så använder ni formuläret alternativt kontaktar Per Ek på per.ek@lifee.com eller på telefon 0709-357753.

 

Ursäkta – Ny Sista dag för ansökan den 19e juni!

Det är fantastiskt glädjande att se att så många tar problemet med för lite rörelse och aktivitet på allvar och vill engagera sig med oss på Lifee för att göra något åt det.

Vi har dock valt att begränsa ansökningstiden till 19e juni då vi fått så fantastiskt många ansökningar. Vi är, i skrivande stund, uppe i över 250 ansökningar och inser att det kommer bli svårt att hinna gå igenom alla ansökningar. Vi förstår att det kan kännas snopet för er som kommer in efter den 19e juni eftersom vi tidigare kommunicerat att sista ansökningsdag var den 30e juni och vi ber ödmjukt om ursäkt för det.

Vi kommer att ta emot nya intresseanmälningar till och med klockan 23.59.59 på måndagen den 19e juni. För er som fortfarande är intresserade och vill engagera sig så är ni välkomna att använda samma formulär. Inga ansökningar kastas utan vi sparar de och siktar på att köra en liknande kampanj under vårterminen 2018. Det är ännu oklart hur många paket som vi kommer att dela ut då men med den efterfrågan vi sett nu är det helt klart att vi kommer att genomföra minst ett projekt även då. Vi återkommer om det!

För de skolor och klasser som är väldigt ivriga att sätta igång redan i höst kommer vi försöka sätta ihop ett erbjudande om ett paket till självkostnadspris. Tusen tack för era ansökningar och ert visade engagemang för denna viktiga fråga!

Vinnarna kommer att meddelas via mail men också presenteras på vår hemsida under tisdagen den 20 e juni – Håll utkik!

Fem skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Vi har som mål att inom 3 år fysiskt aktivera 100 000 skolbarn, minst en timme om dagen enligt WHOs rekommendationer. Detta ska ske i skolan men också på fritiden då barn rör sig mindre under kvällar och helger än i skolan.
 
Vi söker nu därför 5 skolklasser över hela landet i åk 3, 4 eller 5 som helt kostnadsfritt vill vara med i en projektstudie och utvärdera verktyget även från ett skolperspektiv.
 
Projektet sätter igång vid starten av höstterminen 2017. Ansök senast 19 juni!  OBS: NYTT DATUM PGA AV DET ENORMA INTRESSET! 

Känner ni någon inom skolvärlden som ni tror är intresserade så dela gärna!
 

5 skolklasser sökes för kostnadsfritt projekt inom fysisk aktivitet!

Många barn och unga rör på sig för lite, det vill vi ändra på! Genom vårt nylanserade aktivitetsarmband och app-spel kan vi hjälpa till på vägen mot ökad aktivitet hos unga. Vill vi testa vår idé ur ett skolperspektiv, därför genomför vi detta kostnadsfria projekt för fem svenska skolor, årskurs 3, 4 eller 5. Projektet sätter igång vid starten av höstterminen 2017. Ansök senast 30 juni!

Lifee AB delar ut aktivitetsarmband till en skolklass, mellan 20-30 elever, och tillhandahåller en statistikfunktion där lärare eller projektledaren kan följa upp aktiviteten på individ och gruppnivå samt dag/vecka/månad. Dessutom sätter vi upp en utmaning där klasserna kan nå nivåerna Brons, Silver, Guld och även Platina beroende på hur väl klassen samarbetar och hur mycket eleverna rör på sig under perioden.

Allt detta är helt kostnadsfritt men det vi önskar av er är ett starkt intresse, en vilja att bidra till en förbättring i frågan, en engagerad projektledare och ett engagemang av klassen som sträcker sig från terminstart och under hela höstterminen då projektet avslutas och utvärderas.

Lifee och MotionsRace i unikt samarbete

Lifee AB har signerat ett samarbetsavtal med AktiveraMera i Linköping AB som driver MotionsRace, ett framgångsrikt program för hälsa och friskvård i företag och organisationer.

 – Med hjälp av Lifee kommer vi aktivera många skolbarn runtom i Sverige genom våra välgörenhetskampanjer för befintliga kunder,säger Anna Ahlbeck, grundare av AktiveraMera i Linköping AB och tävlingsledare för MotionsRace. 

Redan idag kommer minst 7 av 10 igång med fysisk aktivitet genom MotionsRace. Studier visar dessutom att 63% av de som kommer igång uppnår en verklig förbättring av testresultat, och rör sig från riskgrupp till friskgrupp. Målet är samarbetet med Lifee skall förbättra dessa siffror ytterligare. 

– Vi är experter på att göra vardagsmotion kul och underhållande. Vårt unika aktivitetsarmband Lifee och mobilspelet Spirits är ett bra komplement till MotionsRace. Tillsammans vill vi motivera tusentals människor att förbättra sin och barnens hälsa. Barnen som är vår framtid, säger Per Ek, VD på Lifee AB. 

Redan nu kan företag och organisationer ta del av det gemensamma erbjudandet. För mer information, kontakta:

 • Per Ek, VD på Lifee AB, per.ek@lifee.com, 070-935 77 53
 • Anna Ahlbeck, tävlingsledare på MotionsRace, anna.ahlbeck@motionsrace.com, 070-867 82 00

www.lifee.com

www.motionsrace.com

Nordic Game Conference

We went to Nordic Game Conference to connect with the games industry for strategic partnerships. We also got new users! 

New version of Spirits

We just released a new version if Lifee Spirits for Android and iOS. Of course it’s free to update!

 • Add friends with a unique Lifee code 
 • Compete with most collected diamonds on weekly basis
 • Nicer graphics 
 • And some more stuff

Enjoy!

We’re shipping!

Finally we are shipping Lifee to customers! Thanks all customers for your support and patience. 

The first factory made Lifee was purchased by Viktor Månsson, thanks a lot! 

We will now deliver Lifee in the order of purchase. Contact us more more details. 

Collaboration with leading health scientist Claude Marcus

Lifee has initiated a collaboration with Professor Claude Marcus, a leading scientist within child health and obesity at Karolinska Institutet (KI). KI is one of the world’s foremost medical universities and Sweden’s single largest centre of medical academic research.

Professor Claude Marcus runs several research projects that aim to help children and young people and their families to have a healthy life without excess weight.

The collaboration with Lifee is about collecting and analyzing data from kids and their physical activity to learn and improve how to inspire kids to be more physically active and thus make the world a better place.

More about Claude here!

Wristbands are here

Today the first batch of wristbands arrived from the factory in China. They look great! We are now assembling the first customer shipment. 

As soon as we get the next shipment of hardware all orders will be sent. 

Diversity Day

Lifee co-founder Hanna in panel at Diversity Day to discuss how to improve business opportunities as well as quality of life by embracing diversity. 

Thanks Science Park Mjärdevi for a great and important event!

Announcing: Lifee Scoreboard

We are proud to announce an upcoming Lifee feature; the weekly scoreboard!

As a test we are now tracking all Lifee team members and the result is open for anyone to follow in real time.

This is just an initial test. In the near future we will launch a version adapted for Lifee users. Stay tuned for more info!

Lifee activates people with cognitive disabilities in Örebro

Örebro has purchased several Lifee activity bands in a project aiming to activate people with cognitive disabilities. 

Lifee is better than other activity products since it motivates the user with easy to understand colors and light patterns. 

City of Linköping buys Lifee to activate kids in local schools

The municipality of Linköping acquires a series of Lifee activity bands to active kids in two classes at local schools. 

This is the first step in a long term partnership between Lifee AB and the city. The goal is to increase healthiness amongst kids and families in Linköping. 

We are proud and happy to work with one of the largest cities of Sweden. The project starts later this year. 

Äntligen kan du beställa Lifee!

(Sorry non-Swedes, this info applies only to Sweden.)

Äntligen kan du beställa Lifee för leverans i februari! Vi erbjuder nu ett begränsat antal armband från vår första leverans av armband.

Pris: 590 kr

Detta ingår:

Lifee Game Band – ett magiskt lysande armband som gör hela världen till din spelplan!

Lifee Spirits – spelet där du fångar in fantasifulla Spirits med hjälp av armbandet. Spirits är sällsynta varelser som blir synliga i din smartphone.

Lifee Club Membership – bli delaktig i utvecklingen av Lifee och få tips och tricks om hur du maxar din spelupplevelse!

Klicka här för att beställa!

 

Per Ek appointed new CEO for Lifee AB

Per Ek is a senior executive with vast experience in sales & marketing, sourcing, brand building, OEM business, distribution and retail within IT, telecom and consumer electronics. 

At Lifee, Per will mainly focus on the market introduction and international sales of Lifee while building a sustainable and successful company. 

The Lifee team welcomes Per onboard and look forward to utilize his strategic thinking, long term orientation and  positive mindset!

Lifee wins International Growth Award at Sweden Demo Day

Sweden Demo Day is Sweden’s largest and most spectacular unconference for startups and investors in the digital realms. 

We are proud to announce that we won the International Growth Award of 50.000 SEK!

Photo by Janne Lundqvist- thanks mate!


Lifee wins pitching contest

Venture Arena is a an annual maching event for startups in search for co-founders within management, sales and expertice. 

At the winter 2016 edition of Venture Arena (called Winter Arena) Lifee was one of nine pitching companies. 

Lifee was awarded ”best pitch” by the pitch panel members: Henrik Lewander (HL Invest), Martin Källström (Narrative) & Gunilla Åberg (LEAD). Thanks – you’re the best jury ever!  🙂

Proud winner of International Growth Award, Winter Arena Best Pitch, SKAPA Future Innovators and SHINE Innovation Award.
Copyright © 2017 by Lifee AB. Product specifications may change without notice. Made in Sweden with love! Terms and Conditions Privacy Policy 
Lifee AB Teknikringen 7 583 30 Linköping SWEDEN