HJÄLP OSS AKTIVERA SVENSKA SKOLBARN

VÅR GENERATION ÄR DEN MINST FYSISK AKTIVA.

NÅGONSIN. DET ÄR INTE OK.

Därför har vi startat Good Game Skolkampen, ett initiativ med målsättningen att aktivera alla skolbarn i Sverige. Det finns skolor som är redo att dra igång nu direkt.

 Men vi behöver din hjälp! Genom att sponsra en skolklass eller kanske en hel skola kan vi tillsammans göra skillnad. Nu kör vi!

SKOLOR SOM SÖKER SPONS

Klass 5A på Kalasskolan

Klass 5A på Kalasskolan består av 25 elever som är sugna på att börja träna efter corona. De utmanar fler skolor att hänga på. Klassen söker 12.000 kr i spons till varitt Lifee spelarmband och verktyg till läraren som möjliggör gruppträning.

Klass 4B på Vrämdö Friskola

De här eleverna har startat en utmaning i sin klass. Om klassen uppnår det uppsatta målet har klassmentorn lovat en gemensam utflykt efter sommarlovet. Nu söker tjejerna 8.000 kronor för att de som vill i klassen ska kunna hjälpa till att nå målet.

Vill din skola vara med i Good Game Skolkampen? Det spelar ingen roll om du jobbar på skolan, är förälder eller elev. Hör av dig så diskuterar vi möjligheter. 

AKTIVA KAMPANJER

Kungsskolan i Västerby tränar på rasterna med Spotify

Tack vare samarbetet med Spotify promenerar eleverna i klass 3A på Kungsskolan i Västerby i Stockholm en rejäl sväng på varje lunchrast. Tillsammans samlar de poäng som samlar in a klassmentorn ett par gånger i veckan. Målet är att samla ihop tillräckligt med poäng för att få göra ett studiebesök på Spotify där poängen avgör vilken artist de ska få träffa.

FÖRETAG SOM VILL SPONSRA

Länsförsäkringar i Jämtland

Länsförsökringar i Jämtland söker en skola eller idrottsförening som vill öka sin aktivitet och bidra till en mer hållbar framtid – gärna en mellanstadieklass i Jämtland. Budget: 10.000 SEK

Representerar du ett företag som tycker att barns hälsa är viktigt. Då kan du sponsra en skolklass och bidra till ett bättre samhälle. Vi tar hand om resten.

SÅ HÄR FUNGERAR DET

Lifee
Aktivitetsarmband

Alla elever får ett Lifee aktivitetsarmband som använder enkla färger för att tydligt kommunicera hur mycket eleven rört sig varje dag.

Elevappen
Lifee Spirits

I mobilspelet Lifee Spirits samlar eleverna poäng med sin aktivitet från aktivitetsarmbandet. Både individuellt och tillsammans i klassen!

Lärarappen Lifee Supervisor

 Lärare och projektledare kan följa klassens framsteg och se statistik i appen Lifee Supervisor och därefter peppa där det behövs som mest.

Tips på
aktiviteter

Svårt att komma på hur ni ska röra på er? Vi hjälper till med idéer och tips på roliga aktiveter som passar både i klassrummet och på rasten.

Lifee gör skillnad!

Att använda spelmekanismer för att öka motivation till rörelse har tidigare varit ett mindre utforskat område, men nu finns det bevis för att det fungerar. I en amerikansk studie, publicerad i oktober 2017, visar resultaten att gruppen som tilldelats poäng för sin fysiska aktivitet rörde sig mer än kontrollgruppen under hela testperioden.

I de skolor där Lifee används har den fysiska aktiviteten ökat märkbart. Lena Dahlén, klassföreståendare på Solbackeskolan, säger i ett pressmeddelande:

”Både de som redan tidigare var aktiva och de som förut var väldigt inaktiva sporras av armbanden.”

Lena Dahlén

Klassföreståndare, Solbackeskolan, Pressmeddelande

MED LIFEE NÅR
70-75%
AV ELEVERNA
RÖRELSEMÅLET
WHO’s rekommendation för fysisk aktivitet är 60 minuter om dagen. Av Sveriges elvaåringar når idag 40% målet.

Vill din skola vara med i Good Game Skolkampen? Det spelar ingen roll om du jobbar på skolan, är förälder eller elev. Hör av dig så diskuterar vi möjligheter. 

Representerar du ett företag som tycker att barns hälsa är viktigt. Då kan du sponsra en skolklass och bidra till ett bättre samhälle. Vi tar hand om resten.

Good Game Skolkampen är ett initiativ från Lifee och My Virtual Classroom.

OBS: Detta är en temporär demosida med påhittade namn och projekt. Sidan eller länken får absolut inte delas.