Lifee i Skolan

Lifee inspirerar eleverna att röra sig innan, under och efter skoldagen samtidigt som läraren får överblick över klassens aktivtiet.

Skolpaketet innehåller:

Lifee
Aktivitetsarmband

Alla elever får ett aktivitetsarmband som använder enkla färger för att tydligt kommunicera hur mycket eleven rört sig varje dag. 

Produktblad

Appen
Lifee Spirits

I mobilspelet Lifee Spirits samlar eleverna poäng med sin aktivitet från aktivitetsarmbandet. Både individuellt och tillsammans i klassen!

Mer om Lifee Spirits

Appen Lifee Supervisor

 Lärare och projektledare kan följa klassens framsteg och se statistik i appen Lifee Supervisor och därefter peppa där det behövs som mest.

Mer om Lifee Supervisor 

Tips på
aktiviteter

Svårt att komma på hur ni ska röra på er? I skolpaketet ingår även en hel del idéer och tips på roliga aktiveter som passar både i klassrummet och på rasten.

 

Ökad fysisk aktivitet leder till: 

Ökad koncentration

Bättre inlärningsförmåga

Förbättrade kunskaper

Priser

Prisexempel

 

Produkt Pris Uppdelad betalning
Skolpaketet inkl 20 aktivitetsarmband 9 440 kr 1 652 kr / mån
Skolpaketet inkl 25 aktivitetsarmband 11 800 kr 2 065 kr / mån
Skolpaketet inkl 30 aktivitetsarmband 14 160 kr 2 478 kr / mån
Statistik & Projektledarverktyg 5 kr / elev / mån 5 kr / elev / mån
0,45 kr
PER ELEV & DAG
eller
472 kr
PER ELEV

0,45 kr per elev och dag är beräknad på en uppskattad livslängd av aktivitetsarmbanden på 3 år.  Alla priser är exkl moms. Om beloppet initialt är för stort eller skolans budget inte tillåter inköp på investeringsbudgeten har vi också möjlighet att dela upp betalningen på 4 månader så den kanske kan rymmas inom driftbudgeten. 

Frågor?

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta VD Per Ek på per.ek@lifee.com eller 0709-357753.

Beställ här!

Beställ skolpaketet genom att fylla i detta formulär. Leveranstid 1-2 veckor. 

 

15 + 13 =

VD:n har ordet! 

De flesta känner idag till att väldigt många barn och unga rör på sig för lite och att det är svårt att hitta verktyg och metoder som stimulerar och motiverar barn att skapa goda vanor över tid. Vi på Lifee har en bakgrund i spelbranschen och vet att många unga gillar spel, och att spel ofta är en orsak till stillasittande. Vi har därför vänt på frågan och ställt oss den ifrån ett annat perspektiv.

Hur kan vi få barn att röra sig mer genom en spelupplevelse? 

Baserat på den frågan har vi tagit fram ett verktyg som genom spel, lek, tävling och inspiration ger en större spelupplevelse ju mer du rör dig. Det låter som en paradox men efter att ha testat på ett antal hundra barn i åldrar mellan 6-12 år vet vi att det fungerar. Verktyget består bl.a. av ett aktivitetsarmband som är utvecklat från barnets behov och perspektiv.

Det ingår också en/flera spelappar där själva spelet utvecklas och resultatet samt spelupplevelsen förhöjs i samband med att du plockar och samlar poäng genom rörelse. Kort sagt, ju mer du rör dig ju bättre blir spelupplevelsen. Dessutom igår en web-baserad statistikfunktion för den lärare eller projektledare som är ansvarig.

Vårt mål

Vi har som mål att inom 3 år fysiskt aktivera 100 000 skolbarn, minst en timme om dagen enligt WHOs rekommendationer. Detta ska ske i skolan men också på fritiden då barn rör sig mindre under kvällar och helger än i skolan. Vi söker nu därför låg- och mellanstadieklasser över hela landet som vill vara med i projektet och utvärdera verktyget även från ett skolperspektiv.

Personuppgifter

  • Vi samlar och presenterar information om hur mycket gruppen och individen har rört sig, men vi samlar ingen personlig information.
  • Vi behöver veta skolans namn, antal elever och vilken årskurs som barnen går i men vi behöver inga personuppgifter.
  • Det behövs inte skapas något konto på individnivå och ej heller anges några namn, mailadresser, telefonnummer eller annat som kan identifiera barnen.
  • Alla barn som deltar i studien är därmed helt anonyma.


Vill du veta mer? Besök gärna resten av vår hemsida, alternativt kontakta VD, Per Ek på per.ekhej@lifee.com eller 0709-357753

Proud winner of International Growth Award, Winter Arena Best Pitch, SKAPA Future Innovators and SHINE Innovation Award.

Member of East Sweden Game

Copyright © 2021 by Lifee AB.

Product specifications may change without notice.

Made in Sweden with love!

Terms and Conditions

Privacy Policy 

Lifee AB
c/o East Sweden Game
Wahlbecksgatan 25
582 16 Linköping
SWEDEN